Fashion Retailer

Fashion Retailer niveau 3 cohort 2022-2025

Welkom bij Albeda Beauty & Fashioncollege.

In deze studiehandleiding vind je alle informatie die je nodig hebt over je opleiding, bijvoorbeeld over de vakken die je gaat volgen, stages, examens en vakanties. Je kunt steeds klikken op de verschillende tegels voor meer informatie. Kun je het antwoord op je vraag hier niet vinden? Probeer eerst de zoekfunctie (rechtsboven, klik op het vergrootglas) of vraag het aan je studieloopbaanbegeleider. 

Je hebt gekozen voor een opleiding in de mode. De opleiding maakt onderdeel uit van het Beauty & Fashion College, waar ook de opleiding Kapper en Schoonheidsverzorging toe behoren. Binnen de afdeling mode leiden we op vanuit het belang van het ambacht. Door het leren van vakvaardigheden en het werken aan je beroepshouding ben jij tijdens je stages en later in je beroep een belangrijke toevoeging voor het bedrijf waar je gaat werken. De missie van Albeda is: ‘We willen studenten en werkenden (want leren stopt niet als je de school uitloopt)hun talenten laten ontdekken, ontwikkelen en toepassen, zodat ze uitgroeien tot gewilde en bekwame professionals, die een leven lang functioneren als ondernemende vakmensen én als betrokken burgers hun bijdragen leveren aan de samenleving.’

Bij ons op school zijn de volgende kernwaarden belangrijk:

  1. Persoonlijk: Bij ons mag je rekenen op aandacht, respect en geborgenheid. Studeren en werken doen wij in een prettige en veilige sfeer waarbij verbinding, betrokkenheid en professionaliteit centraal staan.
  2. Ambitieus: Wij dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf en elkaar te halen en bieden uitstekende mogelijkheden om talent optimaal tot zijn recht te laten komen. Er is ruimte en waardering voor eigen initiatief en vernieuwing.
  3. Verantwoordelijk: We doen wat we afspreken en zijn aanspreekbaar op ons handelen.

Als je vragen hebt kan je natuurlijk altijd bij je studieloopbaanbegeleider terecht. Tot slot wensen we je veel plezier en succes toe met je studie.

In verband met Covid zou het kunnen dat er aangepaste maatregelen gelden binnen je opleiding. Je wordt hierover geïnformeerd als dit aan de orde is.  

Deze studiehandleiding is vastgesteld door de directie van het Albeda Beauty & Fashioncollege op 30 juni 2022.

Beroep

Beroep

Als Fashion Retailer werk je in een modewinkel en ben je zowel online als offline klantgericht, gemakkelijk in de omgang met mensen en kan je je snel inleven in een modebehoefte van de klant. Je hebt goed oog voor wat er binnen het modeassortiment gebeurt en hoe een modewinkel zich aan klanten presenteert. In de vorm van (online en fysiek) vakspecifieke adviezen aan klanten over onder andere stijl en kleur en aan de leidinggevende en collega’s over commerciële kansen combineert je jouw commerciële gedrevenheid en 'feeling' met de modebranche. Je gaat integer om met informatie over klanten en over de organisatie.

Lees meer.

Sluit

Opleiding

Opleiding

Tijdens jouw opleiding volg je theorielessen, krijg je praktijklessen, en zijn er keuzedelen. Ook ga je op stage. Als je doorklikt, lees je meer over uit welke onderdelen jouw opleiding bestaat.

Lees meer.

Sluit

Toetsen en studievoortgang

Toetsen en studievoortgang

Binnen de opleiding volgen wij jouw studievoortgang. We kijken naar de vorderingen op het gebied van je studieresultaten en je beroepshouding.

Lees meer.

Sluit

Beroepspraktijkvorming (BPV)

Beroepspraktijkvorming (BPV)

In de praktijk (stage) leer je veel over je toekomstige beroep. Daar maak je echt kennis met het vak. Stagelopen is een belangrijk en verplicht onderdeel van de opleiding. We noemen dat de beroepspraktijkvorming (BPV).

Lees meer.

Sluit

Begeleiding

Begeleiding

Je komt verschillende begeleiders tegen tijdens je studie. Zo zijn er docenten en studieloopbaanbegeleiders op school maar ook werkbegeleiders of praktijkopleiders die je begeleiden in je stage. Toch kun je ook begeleiding nodig hebben omdat er een aantal dingen niet zo lekker lopen in je leven en die invloed hebben op je schoolprestaties. Albeda vindt het belangrijk om jou die hulp te geven die je helpt om je diploma te halen.

Lees meer.

Sluit

Examens en diplomering

Examens en diplomering

Om je diploma te behalen, moet je al je examens met een voldoende afsluiten. Lees hier wanneer je aan de examens mag deelnemen, hoe het zit met herkansingen, wat je moet doen om je diploma te behalen, etc.

Lees meer.

Sluit

Aan- en afwezigheid

Aan- en afwezigheid

Albeda verwacht van jou dat dat je aanwezig bent bij alle onderwijsactiviteiten. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan moet één van je ouders/verzorgers je afmelden. Ben je 18 jaar of ouder, dan kun je jezelf afmelden. Meer informatie vind je in de verzuimprotocollen. Voor vragen kun je altijd terecht bij jouw studieloopbaanbegeleider.

Lees meer.

Sluit

Rechten en plichten

Rechten en plichten

Albeda kent diverse formele documenten. Hierin staan de rechten en plichten van en voor studenten.

Lees meer.

Sluit

Locatie, roosters, vakanties, leermiddelen, kosten en contactgegevens

Locatie, roosters, vakanties, leermiddelen, kosten en contactgegevens

Hier vind je onder meer informatie over boeken en andere leermiddelen, over de kosten van je opleiding en de namen en gegevens van onderwijsleider, docenten, verzuimmedewerker en BPV-coördinator.

Lees meer.

Sluit

Gegevens opleiding

Crebo
25685
Kwalificatiedossier
23279
Niveau
3
Duur
2 jaar
Leerweg
BOL